Vuoden 2016 laajennettu jäsenetu SMLL:n EasyVFR-käyttäjille

Suomen Moottorilentäjien Liitto julkisti EasyVFR-sovelluksen uutena jäsenetuna Oulussa lauantaina, 12.4.2014 pidetyssä Turvallisen Ilmailun Tulevaisuus-seminaarissa. Tuolloin SMLL:n mielestä viime vuosina lisääntyneet yleisilmailuonnettomuudet sekä yleistyneet ilmatilarikkomukset oli saatava vähenemään nopealla aikataululla. Järjestelmällisestä ja suunnitelmallisesta lentoturvallisuustyöstä esimerkkinä oli edellisvuoden lopulla SMLL:n ylläpitämä ja julkaistu verkkoportaali pienkoneonnettomuuksien taustojen ja syiden valaisemiseksi.

Jo silloin Suomen Moottorilentäjien Liiton tavoitteena oli harraste- ja yleisilmailun hyvän turvallisuustason ylläpitäminen toimimalla kaikin keinoin vuotuisten lento-onnettomuuksien ja niissä kuolleiden määrän vähentämiseksi. Finavia Oyj:n lakkautettua VFR SUOMI/FINLAND oppaan ylläpidon 6.2.2014 alkaen olivat ilmailijoiden haasteet kasvaneet entisestään saada valvomattomia lentopaikkoja koskevia ajantasaisia tietoja lennonsuunnittelua varten. Puute korostui myöhemmin samana vuonna uuden ilmatilajaon käyttöönoton yhteydessä. EasyVFR-sovelluksen GPS-pohjainen ”moving map” tarjoaa kaiken lennolla tarvittavan tiedon. Julkistettu jäsenetu lentoturvallisuuden parantamiseksi oli tuolloin ensimmäinen laatuaan Euroopassa ja esimerkiksi Hollannin ilmailuviranomainen tarjoaa sen ilmaiseksi kaikille ilmailulupakirjan haltijoille..

Vuoden 2016 uutena jäsenetuna on kelluva lisenssi, joten nyt käyttäjä voi asentaa EasyVFR-sovelluksen useampaan kuin yhteen laitteeseen asentamalla sovellukset saman Google Play- tai Apple ID-tilin nimissä. Tämä tarkoittaa sitä, että EasyVFR-sovellusta voidaan käyttää samaan aikaan esimerkiksi yhdessä iPad- ja yhdessä iPhone-päätelaitteessa. Samaa Google Play-tiliä käyttämällä voit asentaa EasyVFR-sovelluksen kolmeen eri Android-päätelaitteeseen.

Liity jäseneksi ja tilaa oma EasyVFR-sovelluksesi täältä!

LogoPieni