PocketFMS-säätiö ja Suomen Moottorilentäjien Liitto jatkavat EasyVFR-yhteistyötä

Suomen Moottorilentäjien Liitto ja PocketFMS-säätiö sopivat tänään EasyVFR-yhteistyön jatkamisesta. Yhteistyön ansiosta kaikille Suomen Moottorilentäjien Liiton jäsenille on tarjolla EasyVFR-sovellus 50% alennuksella nimellishinnasta tilattaessa se SMLL:n verkkosivujen kautta. Voit liittyä SMLL:n jäseneksi täällä.

EasyVFR

EasyVFR-ohjelmisto tarjoaa GPS-pohjaisena kaiken lennonsuunnitteluun ja lennolla tarvittavan ilmailu- ja paikkatiedon. Sovelluksen kautta voidaan lähettää lentosuunnitelma lennonjohtojärjestelmään sekä saada operatiivinen lentosuunnitelma lentoa varten. Graafinen käyttöliittymä osoittaa tarkan paikkatiedon lentokoneen sijainnista ilmailukartalla ilmatilarajojen suhteen parantaen lentäjän tilannetietoisuutta lennon aikana. Ohjelmisto on päivitettävissä ilmaiseksi AIRAC-päivinä 28 päivän välein, joten se on aina varustettu viimeisimmillä ilmatilatiedoilla.

Lennonvalmisteluun sovellus tarjoaa lähes kaiken tarvittavan ajantasaisista ilmailukartoista, säätiedoista, NOTAMeista ja massa- sekä tasapainolaskelmista lähtien. Elektroninen lentolaukku, EFB – Electronic Flight Bag, sisältää tarvittavat VFR- ja IFR-kartat lähestymisiä ja laskeutumisia varten sekä lähes koko AIP:n sisällön oleellisimmilta osiltaan. Pilvipalvelussa toimiva elektroninen lentolaukku mahdollistaa tarvittavien karttojen ja muiden dokumenttien lataamisen lennolla mukana olevan päätelaitteen muistiin, jolloin ne ovat koko lennon ajan käytettävissä paikalliselta kovalevyllä. EasyVFR:n ilmailukartassa on esitetty myös Local TRA-alueet R-, D-, P- ja TMZ, sekä RMZ -alueiden lisäksi. Lennon kulku on seurattavissa lennon aikana päätelaitteen karttanäytöltä ja ohjelmisto varoittaa lentäjää hyvissä ajoin ennen vaara-, rajoitus- ja kielto-alueelle saapumista kuin myös ennen ilmatilaluokan vaihtumista. Perinteisistä navigointilaitteista tutut suunta- ja aikatiedot ovat myös näkyvissä karttanäytön alareunassa.

Tiesithän, että voit kokeilla EasyVFR-ilmailusovellusta ilmaiseksi 30 päivän ajan lataamalla sen tästä osoitteesta. Voit testata sitä millä tahansa päätelaitteella, jossa on jokin seuraavista käyttöjärjestelmistä; Apple iOS, Google Android, Apple Mac OS X, Microsoft Windows 7 ja 8 tai Microsoft Windows Phone. Apple iPad-1 laitteen keskusmuisti ei kuitenkaan riitä sovelluksen käyttöön.

Suomen Moottorilentäjien Liitto tekee jatkuvasti ennakoivaa työtä yleis- ja harrasteilmailun lentoturvallisuuden parantamiseksi ja tuntee vastuunsa siitä haluten tukea suomalaista harraste- ja yleisilmailua omalta osaltaan resurssiensa rajoissa. Edelleen SMLL haluaa tukea jokaisen ilmailijan oman osaamisensa kehittämistä ja ylläpitoa aktiivisesti sekä omien rajojensa tuntemista.
Features