joulukuu 2013 archive

Hyvää Joulua

Hyvää Joulua kaikille ilmailijoille

Ilmailutapahtumia 2014

Moottorilennon ilmailutapahtumista pidetään yllä kattavaa listaa sivustolla www.fly-in.fi, sivustolle voi ilmoittaa tulevista tapahtumista ilmaiseksi.

Yleisilmailun toimintaedellytykset uudessa ilmatilassa

Liikenteen turvallisuusvirasto haluaa selvittää Puolustusvoimien päivittäisen toiminnan alueiden (TSA) alle jäävien pienlentopaikkojen ja purjelentoalueiden toimintaedellytykset uudessa ilmatilassa ”Ilmatila 2014” lausuntokierrokselta saatujen lausuntojen johdosta. ASM-toimintakäsikirjan työryhmä on käynyt läpi päivittäisen toiminnan alueet ja havainnut useita kohteita, kts. liite, jotka vaativat tarkempaa analyysiä lentopaikkojen aktiivisuudesta, purjelentoalueiden käytöstä jne. jotta nämä voitaisiin huomioida ilmatilan käytön prioriteeteissa tai vaihtoehtoisesti …

Jatka lukemista

SMLL:n lausunto koskien Suomen ilmatilarakenteen muuttamista

Liikenteen turvallisuusvirasto on pyytänyt lausuntoja esityksestä Suomen ilmatilarakenteen muuttamiseksi. Määräaika lausuntojen antamiselle päättyi lauantaina 30.11.2013. Suomen Moottorilentäjien Liitto ry:n lausunto on nähtävissä jäsenille avoimella foorumilla. Trafi sai lausuntoja runsaasti ja sen seurauksena järjestettiin 18.12.2013 muutoksen kannalta keskeisille toimijoille suunnattu erillinen keskustelutilaisuus ilmatilauudistukseen liittyvistä merkittävimmistä muutoksista. Tämän keskustelutilaisuudesta laadittu kooste on samoin jäsenten nähtävänä foorumilla.