Lentoliikennestrategia – lentoliikenneseminaari 30.10.2012

Hallitus antoi eduskunnalle huhtikuussa 2012 liikennepoliittisen selonteon. Lentoliikennestrategia on yksi selonteossa luvatuista hankkeista. Lentoliikennestrategiassa on tarkoitus selvittää Suomen lentoliikenteen tulevaisuuden näkymiä, määritellä lentoliikenteen tavoitteet jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä ja arvioida Suomen lentoasemaverkostoa erityisesti alueiden saavutettavuuden näkökulmasta. Liikenne- ja viestintäministeriö asetti 13.9.2012 seuranta- ja projektiryhmän lentoliikennestrategian valmistelua varten. Strategian valmistelu käynnistettiin lentoliikenneseminaarilla 30.10.2012.

Suomen Moottorilentäjien Liitto antoi kirjallisen kannanoton sekä Yleisilmailualoitteen seminaaria varten. Liikenne- ja viestintäministeriön projektiryhmä on jo tehnyt päätöksen ottaa ensimmäisen kerran yleisilmailu mukaan uuteen lentoliikennestrategiaan Suomen Moottorilentäjien Liiton aloitteesta.