maaliskuu 2013 archive

Hendell Aviation Oy:lle EU-OPS AOC-toimilupa

Hendel Aviation Oy aloitti tällä viikolla kaupallisen lentoliikenteen yksimoottorisella lentokoneella, Pilatus PC12:lla, ensimmäisenä operaattorina Euroopassa. Suomen Trafi, Liikenteen turvallisuusvirasto, myönsi heille EU-OPS AOC:n, lentotoimintaluvan, jonka suomilla oikeuksilla matkustajien ja rahdin kuljetus on mahdollista Euroopassa ja Itsenäisten Valtioiden Yhteisön alueella. Lähde Uutisesta FlighGlobal/Blogs ja FlightGlobal/News.

EASA:n alueellinen tiedotustilaisuus lentomiehistöjä ja lentotoimintaa koskevista säädöksistä

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi ja Euroopan lentoturvallisuusvirasto EASA järjestivät lento- ja koulutustoimintaan liittyvän alueellisen tiedotustilaisuuden 26.-27.2.2013 Helsingissä. Tilaisuuteen liittyvä EASAn esittelemä luentomateriaali on ladattavissa täältä. Trafin 26.2. esittelemä aineisto on täällä ja 27.2. materiaali on täällä.

Trafille vastine EASA-Yleisilmailun Lentoturvallisuusstrategiaa varten

SMLL antanut Trafille vastineen EASA-Yleisilmailun Lentoturvallisuusstrategiaa varten, Vastineessa on puututtu yhteensä 14 eri kohtaan, jotka liittyvät yleisilmailun turvallisuuteen. Kohtiin kuuluu muun muassa polttoaine asiat, verotus, säädökset, koulutus, viranomaistoiminta, ilmatila asiat ja lentoliikenteen valvonta. Monet kohdista puuttuvat myös yleisilmailun kustannustasoon. Korkea kustannustaso vähentää lentäjien kokemusta, joka jo sinällään vaikuttaa yhtenä olennaisena osana ilmailun turvallisuuteen. Vastine on …

Jatka lukemista