Mistä lähteistä selvität aktiiviset ilmatilat ennen lentoa – AUP? – tietenkin suomenkielisestä EasyVFR 4:sta!

AIP, NOTAM, AUP / UUP, ATC, FIS? Kaavioista, joiltakin verkkosivustoilta ja sovelluksista?

Kuinka koostat kaikista näistä lähteistä saamasi tiedot yksinkertaiseksi reittisuunnitelmaksi?

Huhtikuussa PocketFMS:n EasyVFR 4-kehitystiimi arvioi uudelleen EasyVFR 4: n julkaisu- ja kehityssuunnitelmaa. Sanonta ”Älä koskaan tuhlaa hyvää kriisiä” tarkoitti kehitystiimille sitä, että he käyttivät tilaisuuden työskennellä ainutlaatuisen ja uuden idean parissa eurooppalaisen harraste- ja yleisilmailun hyväksi. Tässä julkaistaan kaikille EasyVFR 4 -käyttäjille jännittäviä uutisia – ennen muita.

Tässä tiedotteessa kerrotaan minkä hyväksi kehitystiimi on työskennellyt viime kuukausina EASA GA Safety Award 2020 myöntämisen jälkeen! Uutisia yhteensopivuudesta tulevan iOS 14: n kanssa; uutisia viimeisimmästä EasyVFR 4 -päivityksestä ja tietysti lisää tästä jännittävästä uudesta ominaisuudesta, jonka saat käyttöösi aivan pian!


 

 

 

 

 

 

EasyVFR 4 voitti toisen palkinnon ensimmäisessä EASA GA Safety Award -kisassa!

Olemme ylpeitä siitä, että olemme voittaneet ensimmäisen EASA GA Safety Award -palkinnon upouudella EasyVFR 4: llä! Onnittelemme myös muita voittajia, Open Glider Network ja FlyTool’a menestyksestä.

”Euroopan lentoturvallisuusvirasto (EASA) on iloinen voidessaan myöntää ensimmäisen harraste- ja yleisilmailun turvallisuuspalkinnon voittajat. GA Safety Award -palkinto myönnetään lentoturvallisuuden kannalta tehokkaimmalle älypuhelin/tabletti-sovellukselle, jota harraste- ja yleisilmailijat voivat käyttää.”

”Lähetettyjen sovelluksia arvioitiin kyvyssä auttaa yhdessä tai useammassa Euroopan lentoturvallisuussuunnitelmassa (EPAS) määritellystä neljästä tärkeimmästä turvallisuusongelmasta: ilma-aluksen hallinan säilyttämisessä, lennon hallinnassa, ilmassa tapahtuvien törmäysten estämisessä ja sääoloihin varautumisessa. ”

2. palkinto – 5000 €: Myönnetään PocketFMS-säätiön kehittämälle EasyVFR 4: lle, joka tarjoaa täydellisen ratkaisun lennon valmisteluun, reittisuunnitteluun ja lennon navigointiin. EasyVFR 4 auttaa lentäjiä hallitsemaan lentoa ja vähentämään ilmassa tapahtuvien törmäysten riskiä. EasyVFR 4 lennonsuunnittelutyökalut tarjovat mahdollisuuden erityyppisten ilmatilojen tunnistamiseen ja muihin tietoihin, kuten NOTAMeihin. Sovellus auttaa lentäjiä suunnittelemaan reitin lentosään mukaan tarjoamalla säägrafiikkaa näytöllä. ”

Lue EASA:n tiedote täältä.


Nyt viimeisessä julkisessa beta-versiossa ilmainen 30 päivän kokeilujakso!

EasyVFR 4 on nyt saatavana julkisena beta-versiona KAIKILLE  suomalaisille lentäjille. Uudet käyttäjät voivat tutustua EasyVFR 4: n 30 päivän ajan ilmaiseksi – tietenkin suomenkielisellä versiolla!

Beta-käyttäjien määrä kasvaa nopeasti, ja kutsumme sinut jakamaan rekisteröintilomakkeen ilmailukaveriesi kanssa ympäri Eurooppaa!

Tietosisällön EasyVFR 4 -sovellukseen tuottavat viereiset yhteistyökumppanit.

 


Ainutlaatuinen sovellus VFR-reittisuunnitteluun ja navigointiin – AUP mukana!

Viime kuukausina on testattu, optimoitu ja uudistettu useita ominaisuuksia, työnkulkuja ja suorituskykyä, jotta EasyVFR 4 saataisiin huippuunsa viritettyä ennen kuin ilmoitamme suurimmasta ominaisuudestamme. Aikaisemmissa versioissa voit jo nähdä pienen osan työstä. Nyt olemme valmiita todelliseen asiaan:

AUP-, NOTAM- ja AIP-tiedot yhden päätelaitteen lennon suunnittelu- ja navigointisovelluksessa! Katso vain ilmatilat, jotka ovat aktiivisia ja merkitseviä reitilläsi.

Aivan oikein, EasyVFR 4 tukee nyt ilmatilan aktivointia ilmatilan käyttösuunnitelman (’AUP’) mukaisesti!
Yhä useammissa maissa AUP on tai on tulossa täydentäväksi tavaksi ilmaista ilmatilojen käyttöönotto ja käytöstä poistaminen nopeasti. Suoran ja suojatun yhteyden kautta Eurocontroliin EasyVFR 4 voi nyt myös himmentää ja korostaa ilmatiloja, jotka kytketään päälle ja pois päältä AUP: n mukaan. Tämä tarkoittaa, että jos tietty ilmatila on aktiivinen vain klo 10:00 – 12:00 AUP:ssa, EasyVFR näyttää sen aktiivisena vain kyseisenä ajanjaksona! Tietojemme mukaan missään muussa VFR-lennon suunnittelu- ja navigointisovelluksessa ei ole vielä tätä ominaisuutta.

Kuinka käyttää AIP-, AUP- ja NOTAM-tietoja EasyVFR 4: ssä?

Uusi AUP-ominaisuus on integroitu luonnollisesti EasyVFR 4 SmartMap -sovellukseen, aivan kuten NOTAM- ja AIP-tiedot jo ovat. AUP:n aktivoimat ilmatilat on korostettu sinisellä karttakerroksella. Ja ilmatilan pikainfoikkunassa tämän päivän AUP-aktivointiaikataulu on kerrottu punaisessa laatikossa (katso yllä oleva kuva).

EasyVFR 4 lataa AUP:n kautta julkaistut ilmatilan varaukset voimassaolopäivänä klo 6.00 UTC.

Kuinka SmartMap-asetuksia käytetään?

Uusi AUP-ominaisuus on integroitu luonnollisesti EasyVFR 4 SmartMapiin, aivan kuten AIP- ja NOTAM-tiedoilla. AUP: n aktivoimat ilmatilat on korostettu sinisellä; passiiviset ilmatilat näytetään vaaleampina.

Kun ilmatilan yksityiskohdat näytetään Quick Info -pyörän kautta, näet ajanjakson, jolloin AUP aktivoi kyseisen ilmatilan.

Milloin saan AUP-tiedot EasyVFR 4: ssä?

AUP-ominaisuus on tällä hetkellä käytettävissä vain beta-testaajille, jotka latasivat beta-version 15. toukokuuta 2020 tai ennen sitä, kunnes optimoimme näiden tietojen käytön. Ilmoitamme sinulle heti, kun olemme valmiita lisäämään sen lisenssiisi – jälleen veloituksetta.

Oletko jo tottunut käyttämää AUP-tietoja?

Haluamme kuulla mielipiteesi AUP-toteutuksestamme foorumillamme tai sähköpostitse!


Päivitä beta-versioon 4.0.803 – saat paremman suorituskyvyn ja vakaamman käytön

Uusimmissa puhelimissa ja tableteissa, kuten iPad Mini 5, EasyVFR 4 -sovellus toimi jo tyydyttävän nopeasti käyttöjärjestelmässä. Huhtikuuhun verrattuna, viimeisimpien päivitysten kanssa elokuun jälkeen, huomaat, että kaikki  tuetut laitteet ovat nyt huomattavasti nopeampia panoroitaessa ja zoomattaessa karttaa.

Testeissämme olemme todenneet 2-5 kertaa nopeamman kartan renderoinnin. Se on melko vähän!
Viimeisimmän beta-version, 4.0.803, kehityksessä keskittyimme vakauteen ja bugikorjauksiin, joilla ratkaisimme monia ongelmia, jotka johtivat sovelluksen odottamattomaan sulkeutumiseen.

Odotamme innolla kokemuksiasi ja palautettasi uudesta versiosta. Huomaatko parannuksia? Onko alustallasi edelleen vakausongelmaa? Jatkamme kaikkien tuettujen laitteiden ja alustojen vakauden ja latausaikojen käsittelyä.

Android, iOS / iPadOS, Windows, MacOS.

Katso foorumilla versioiden julkaisutiedot kaikista viime aikoina tehdyistä versioista.


Tilaa uusi Youtube-kanavamme!

Joskus haluat nopeasti katsoa vain lyhyen ja ytimekkään ohjevideon EasyVFR 4 -sovelluksen ominaisuuden toiminnasta. Olemme kuvanneet sarjan video-oppaitaa, jotka on julkaistu uudella Youtube-kanavamme kautta: ”EasyVFR 4 – älykäs lentosuunnittelu ja navigointi”. Videolla puhuttu kieli on englanti, ja olemme lisänneet tekstityksiä monille muille kielille. 🔔 Tilaa tämä kanava avuksesi!

 


iOS 14 -yhteensopivuustestit ja väliaikaiset korjaukset

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Apple työskentelee ahkerasti uuden käyttöjärjestelmäversion julkaisemiseksi iPadille ja iPhonelle (iOS). iOS 14 on tällä hetkellä beta-versiossa, mikä tarkoittaa, että sitä testataan, mutta se voi silti sisältää asioita, jotka tarvitsevat huomiota, ennen kuin se voidaan julkaista kokonaan kaikille. Olemme testanneet sekä EasyVFR 3: n että 4: n…

Lue lisää täältä.