Hailuoto Fly In 2020

SMLL järjestää yhteistyössä alueen ilmailuyhdistysten kanssa Fly In-tapahtuman Hailuodon lentokentälle 22.8.2020. Tapahtuma on järjestyksessä ensimmäinen eikä se tule olemaan viimeinen.

Tapahtumaan on vapaa pääsy ihan jokaisella eikä pääsymaksuja kerätä. Tervetulleita ovat kaikki ilmailjat lentolaitteineen tai ilman, kellukkeilla tai ilman sekä kaikki asiasta kiinnostuneet ihmiset pitkin Suomea.

Mitä siellä sitten on:

  • Monenlaisia lentolaitteita pitkin Suomea. Suurin osa niistä on laskeutunut kentälle, mutta osa on nähtävästi roiskahtanut veteen lentokentän rantamaisemiin.
  • Pohjolan Lentopelastajat ry:n tukikohtia esittelee kalustoaan, metsäpalojen valvontaa sekä SAR-toimintaa
  • Mukana on näillä näkymin myös Pelastuslaitoksen porukkaa kamppeineen kertomassa pelastustoiminnasta
  • Oululaiset laskuvarjohyppääjät tiputtauduttavat itsensä lentokoneesta paikalle ja kertovat harrastuksestaan kunhan ovat selvinneet tippumisesta
  • Jonkinlaisia muitakin ilmailuvempeleitä liikkuu alueen yläpuolella
  • Ja tietysti makkaraa, hampurilaisia ja muuta hyvää on saatavilla

Tarkoituksenamme on viettää mukava ilmailuaiheinen päivä yhdessä ilmailuharrastajien, ilmailuharrastuksesta- tai pelastustoiminnasta kiinnostuneiden ihmisten kanssa.

Siispä tuona lauantaipäivänä kannattaa lähteä merimatkalle (ilmailijat tietysti lentomatkalle) ja suunnata kohti Hailuodon Pöllää, osoitteeseen Luovontie 176, 90480. Tapahtuma alkaa aamupäivällä kello yhdeksän aikoihin ja loppuu aikanaan. Jotkut jopa majoittuvat viereisessä mökkikylässä seuraavaan päivään saakka.

 

Lisätietoja asiasta:

Pekka Sipilä p. 040-7280 930, Timo Ranta p. 040-5059 635 sekä Erkki Pulkkinen p. 044-7325 030