Traficom: Tiedote lentäjille: Poikkeusmenettelyjä kelpuutusten ja koulutusten voimassaolojen pidentämiseksi jatkettu

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on päättänyt jatkaa maalis- ja huhtikuussa 2020 aloitettua poikkeusmenettelyä, jonka avulla lentäjien kelpuutusten ja tiettyjen lento-operaattorikoulutusten ja -tarkastusten voimassaoloa on voitu jatkaa vaatimuksista poiketen. Edellytyksenä on edelleen, että normaali voimassaolon jatko ei ole mahdollista koronaviruspandemian aiheuttamien rajoitusten vuoksi.

Traficom teki maalis- ja huhtikuussa 2020 koronaviruspandemiasta johtuen päätöksiä, joilla mahdollistettiin lentäjien luokka-, tyyppi- ja mittarilentokelpuutusten, kielitaitomerkintöjen, opettajakelpuutusten, tarkastuslentäjän valtuutusten sekä tiettyjen lento-operaattorikoulutusten ja -tarkastusten voimassaolon jatko kevennetyillä menettelyillä. Voimassaolon jatkon pituus on ollut joko 4 kk tai poikkeusluvan päättymiseen saakka asiasta riippuen.

Ensimmäinen kelpuutusten ja koulutusten voimassaoloon myönnetty 4 kuukauden ajanjakso päättyy heinäkuun lopussa. Traficom on saanut useita yhteydenottoja, joiden mukaan normaali voimassaolon jatko on edelleen mahdotonta joillekin lentäjille johtuen mm. koronan aiheuttamista matkustusrajoituksista. Tästä syystä on tehty päätös sallia voimassaolon pidentäminen uudelleen joko 4 kuukaudella tai ko. poikkeusluvan soveltamisjakson päättymiseen asti, kumpi lyhyempi.

Tarkemmat tiedot löytyvät Traficomin verkkosivuilta tämän linkin takaa.