ATOL 650 LSA kiertueella Suomessa

ATOL 650 LSA on otettu kaikkialla erittäin hyvin vastaan, niin yleisön, lehdistön kuin muiden alan toimijoiden keskuudessa.  Viimeksi AERO-messuilla Friedrichshafenissa maaliskuun puolivälin jälkeen pidetyillä ilmailumessuilla tämän maailman pohjoisimman lentokonetehtaan tuote herätti jälleen huomattavaa mielenkiintoa kaikkien messuvieraiden keskuudessa. Atol Avion Oy:n amfibiolentokone edustaa suomalaista osaamista ja innovatiivisuutta parhaimmillaan.

Saksasta paluumatka alkoi trailerilla mutta Helsinki-Malmin lentokentältä ATOL 650 LSA nousi jälleen siivilleen ja pysähtyi Lappeenrannassa, Mäntässä ja Oulussa matkallaan kotikentälle Rovaniemellä. Jokaisella pysähdyspaikalla oli odottamassa sankka ja innokas ilmailijaryhmä tutustumista lentokoneeseen.

Atol lensi Malmin lentokentältä Lappeenrantaan maanantai-iltana ja oli nähtävillä Lappeenrannan lentokentän 100-vuotisjuhlassa, jonka jälkeen lentäjä Ari Saarinen lensi koneen Mänttään,  Myllyrantaan iltapäivällä n. klo 16, jolloin yleisö pääsi  tutustumaan koneeseen henkilökunnan opastuksella.

Ouluun Atol jatkoi aamulla 9.5.2018 ja oli siellä nähtäville klo 12 – 14 ja Atol palasi kiertueeltaan kotiin Rovaniemelle iltapäivällä n. klo 17 samana päivänä. Paikalla oli myös BusinessOulun ja lehdistön edustajat tutustumassa ilma-alukseen. Linkki Kalevan juttuun tässä.

Alla videoklippi Oulun lentokentältä koneen laskeuduttua ja rullattua yleisilmailun asematasolle.