EasyVFR ja AUP/UUP:n voimassa olevat aluevaraukset

EasyVFR:n EFB:ssä, Electronic Flight Bag, julkaistiin tänään linkki ilmatilankäyttösuunnitelman (AUP) voimassa olevat varaukset sisältävälle sivulle.

AUP sisältää tiedot avatuista CDR2-luokan ATS-reiteistä, suljetuista PERM- ja CDR1-luokan ATS-reiteistä sekä hyväksytyistä TSA-, TRA- ja CBA-alueista.

Voimassa olevat varaukset on tähän saakka ollut nähtävissä vain Finavia Oyj:n julkaisemilla verkkosivuilla mutta nyt EasyVFR:n EFB:n lisätty karttalinkki vähentää huomattavasti harraste- ja yleisilmailijoiden työkuormaa lennonvalmistelun yhteydessä. AUP/UUP-tietoihin vievä linkki on luonteva jatko EasyVFR-lennonvalmistelusovelluksen määrätietoiselle ja loogiselle kehitystyölle.

EasyVFR_AUP

Suomen Moottorilentäjien Liitto on ollut jo vuosia yhteistyössä Pocket FMS-säätiön kanssa tarjoten jäsenilleen EasyVFR-sovelluksen jäsenetuhintaan lennonvalmistelun laadun ja lentoturvallisuuden parantamiseksi. PFMS-säätiö on yleishyödyllinen organisaatio, jonka tavoitteena on pelkästään lentoturvallisuuden lisääminen maailmanlaajuisesti sekä harraste- ja yleilmailijoiden lennonvalmistelun ja -seurannan kehittäminen.

EasyVFR:n käyttäjäkokemusta kehitetään jatkuvasti parantamalla visuaalista selkeyttä ja sisältökokonaisuuksia sekä lisäämällä sosiaalista vuorovaikutusta, jotta ilmailusta voidaan nauttia turvallisesti ja mukavasti. Virtual Radar-ominaisuuden avulla ystävät, perhe ja lennonopettaja voi seurata lennon etenemistä verkon välityksellä.

Nykyisten EasyVFR-käyttäjien tulee ladata EFB-tietosisältö uudelleen saadakseen AUP-linkin näkyviin. Napauttamalla GO-kuvaketta, lataus käynnistyy ja saat verkkoyhteyden nopeudesta riippuen jonkin ajan kuluttua AUP Finland-tekstin elektroniseen lentolaukkuun ja voimassa olevat varaukset ovat kätevästi käytettävissäsi.

efb_aup