Yleis- ja harrasteilmailulle avattu lentoturvallisuuteen keskittynyt sivusto

SMLL on avannut  lentoturvallisuuteen keskittyneen sivuston osoitteeseen www.gasafety.fi

Sivuston tarpeellisuus on ollut jo pitkään harkinnassa. Tällä hetkellä menossa olevan harrasteilmailun turvallisuutta koskevan projektin myötä päätimme sivuston toteuttamisesta. Kyseisessä projektiryhmässä meidän lisäksemme toimii Trafi, OTKES sekä SIL.

Uuden sivuston tarkoituksena on jakaa yleis- ja harrasteilmailijoille mahdollisimma nopeasti ajantasaista tietoa vaaratilanteista ja onnettomuuksista, niiden syntymiseen vaikuttavista seikoista jopa niin että tapahtumassa osallisena olleet pääsevät itse kirjoittamaan kommenttinsa sivustolle. Viranomaiset, onnettomuustutkinta sekä SIL ovat suoraan mukana sivuston sisällön ylläpitämisessä.

Samalla olemme päättäneet säännöllisestä turvallisuustiedotteiden julkaisemisesta, jotka lähetetään sähköpostilla sekä ovat ladattavissa kyseiseltä sivustolta. Tiedotteita laaditaan yhteistyössä yllä mainitun ryhmän kanssa, valmista materiaalia saadaan myös muiden maiden AOPA-organisaatioilta.

Uusi sivusto on käytettävissä kaikille ilmailijoille, joten sitä ei ole rajoitettu ainoastaan SMLL:n jäsenille.