Kaamospäivät 2019 Ivalossa

Kaamospäivät järjestettiin Ivalossa Hotelli Ivalon kokoustiloissa 30.-31.3.2019. Tapahtuman teemana oli turvallinen talvilentäminen erilaisissa olosuhteissa. Kaamospäiville tuli jälleen kerran kaikkein innokkaimmat talvilentämisen ystävät ja harrastajat.

Kaamospäivät alkoivat lauantaina saapumisella Ivaloon, jolloin toiminta alkoi päivien tapahtumainfolla. Kuppilatiimaa kerätiin lauantaina saunomiseen asti ja Eero Vapaavuoren pitämä luento Ylä-Lapin Junkers Ju 52 -hylyistä sai yleisön jakamattoman huomion ja mielenkiinnon. Päivällisellä riitti juttua muistakin sodanajan lentokonehylyistä kunnes iltaa jatkettiin kuppilatiimalla yömyöhään säestetyssä yhteisessä illanvietossa.

Sunnuntaina luennoimassa kuultiin mm. Eero Vapaavuorta, joka puhui lääketieteellisistä ja fysiologisista seikoista liittyen talvilentämiseen keskittyen hypotermian ennaltaehkäisyyn, oireisiin ja riskeihin . Talvilentämiseen tutustuttivat kuulijoita Matti Sorvari, Pentti Niemi ja Tapio Pitkänen.

Harraste- ja yleisilmailun järjestöterveisiä yleisölle toivat Juha Silvennoinen Ilmailuliitosta ja Esa Harju Suomen Moottorilentäjien Liitosta. SMLL:n esittely on tämän linkin takana ja EasyVFR;n esittely tämän linkin takana.

Perinteinen suksilentoleiri alkaa maanantaina kestäen koko viikon 14 Alajärven ja Ivalon lentokentän alueella.