Suomi100 – Nimisjärven lentokenttätapahtuma 24.5.2017

Vaalan yhtenäiskoulu ja lukio yhteistyössä eri järjestöjen kanssa järjestävät itsenäisen Suomen juhlavuoden kunniaksi maamme sotavuosiin liittyvän Nimisjärven lentokenttätapahtuman.

Nimisjärven lentokenttä Vaalassa oli yksi Suomen tärkeimmistä sotilaslentokentistä kolmen viikon ajan Lapin sodan aikana. Tapahtumalla halutaan tuoda esiin sotilaslentokentän historiaa ja merkitystä alueellisesti ja valtakunnallisesti.

Päivän ohjelmassa on erilaisia tapahtuma- ja kenttärasteja, kenttähartaus, kunnan ja sotaveteraanijärjestöjen puheenvuorot, silminnäkijäkuvausta kentän toiminnasta, musiikkia sekä kenttäruokailu. Päivä huipentuu ylilentoon. Lisätietoja Vaalan kunnan sivuilta ja täältä.Pari kuvaa Vaalan kentältä tilaisuudesta alla;

Courtesy of Mikko Kiuttu

Photos by Mikko Kiuttu