IAOPA Europen aluekokous Ljubljanassa

IAOPA Europen puolivuosittainen aluekokous pidettiin tänä keväänä Ljubljanassa, Sloveniassa. Esityslistalla oli heinäkuinen IAOPA Maailmankokous Chicagossa, USA:ssa, johon valmistelut ovat kuumeisesti käynnissä. Harraste- ja yleisilmailijoiden kysymyksiin ovat vastaamassa ICAO:n, EASA:n ja FAA:n johtohenkilöt.

Erilaisista ATO-organisaatioista käytiin vilkasta keskustelua ja todettiin yhteisesti, että paluu menneisyyteen on ainakin osittain toteutumassa kun ATO:n ulkopuolinen koulutus ollaan tulevaisuudessa sallimassa.

SESAR-projektin suhteeesta harraste- ja yleisilmailuun pohdittiin sitä, mitkä ovat sen hyödyt AOPA-jäsenille. Samoin tulevat ilmatilahallinnan vaatimukset asettavat rajoituksia harraste- ja yleisilmailijoille ja näiden seurauksena esimerkiksi PBN:n soveltaminen tullee haasteeelliseksi muulle kuin kaupalliselle ilmakuljetukselle.

Edellä oli vain muutama esimerkki mielenkiintoisesta aluekokouksesta, jonka tarkempiin tapahtumiin jäsenet voivat tutustua SMLL:n foorumilla.