EASA:n kanta koskien Cessna Special Inspection Document 100- ja 200-sarjan lentokoneille

Lainaus Michael Erbin sähköpostista, hän toimii AOPA Saksan puheenjohtajana sekä IAOPA Europen varapuheenjohtajana.

”Hyvät IAOPA-kollegat,

IAOPA – Euroopan valtuuskunta tapasi EASA:n päättäjiä 8. marraskuuta, ja olen iloinen voidessani kertoa , että meillä näyttää olevan EASA;n täysi tuki koskien Cessna 100- ja 200-sarjojen SID-kysymyksessä. EASA tulee julkaisemaan Safety Information Bulletin’in (SIB), jossa ilmoitetaan Cessnan pakolliseksi määrään SID’n olevan EASA-valtioiden alueella suositus. EU:n alueella tämä SIB tulee vahvistamaan tilanteen, jonka EASA ilmoitti jo elokuussa 2012. EASA:n ylin edustaja tapaamisessa oli Jules Kneepkens, Rulemaking Director, mukana olivat hänen sijaisensa Eric Sivel sekä seitsemän muuta asiantuntijaa. IAOPA Europea edustivat Martin Robinson, George Done, Dan Akerman, Hans – Peter Walluf ja allekirjoittanut.

Ongelmana on ollut, että joissakin jäsenvaltioissa, kuten Saksassa, ilmailuviranomaiset ovat aiemmasta kannasta huolimatta halunneet liittää Cessna SID’t pakolliseksi Part M-huolto- ohjelmiin. EASA:n mielestä se ei voi tehdä enempää juuri nyt, koska jäsenvaltioiden viranomaiset toistaiseksi hyväksyvät Part M-huolto-ohjelmat. Kaikki muut jäsenvaltiot ovat EASA:n kanssa samalla kannalla, esimerkiksi CAA -UK omalla ilmoituksellaan IN-2013/138, katso liite:

”Tästä syystä Cessna 100/200-sarjoja koskeva SID’ssä mainitut pakolliset tarkastukset eivät ole EU-sääntelyn kannalta pakollisia, vaikka Cessna nimittää niitä pakollisiksi.”

Toivomme, että Safety Information Bulletin’in (SIB) julkaiseminen ratkaisee tilanteen, koska Artikal 20:n kohta 1 ) alakohta j ) EASA:n perusasetuksessa EU 216/2008 sallii vain EASA:n reagoida turvallisuuskysymyksiin ja julkaista turvallisuuteen liittyvää tietoa, jäsenmaiden ilmailuviranomaisilla tätä valtaa ei enää ole, sillä Euroopan lentoturvallisuusvirasto erityisesti ”huolehtii jatkuvan lentokelpoisuuden varmistamiseen liittyvien tuotteiden, osien ja laitteiden valvonnasta, ja myös puuttuu ilman aiheetonta viivästystä turvallisuusongelmiin sekä tuottaa ja levittää soveltuvaa pakollisena annettavaa tietoa; ”

Ystävällisin terveisin
Michael ”