Finavian kausikorttiuudistus

Finavia on tänään 30.4.2013 tehnyt päätöksen työn alla olleesta ja koneen omistajia askarruttavasta kausikorttiuudistuksesta.

1.7 alkaen kausikortteja on kaksi erilaista, harrastekausikortti sekä ammattimuotoinen kausikortti. Ammattimuotoinen kausikortti on tarkoitettu ammattimaista toimintaa harjoittavien käyttöön. Ilmailukerhot ja niiden lentokoulutus kuuluu harrastemuotoisen kortin piiriin. Ammattimuotoinen kausikortti on aluksi 25% kalliimpi kuin harrastemuotoinen ja saamiemme tietojen mukaan se tulee kallistumaan lisää vuoden 2014 alusta. Vuoden 2014 alusta poistuvat myös painoluokat ja tilalle tulee kilokohtainen hinnoittelu kummallekin kausikortille.

Suomen Moottorilentäjien Liitto ei ollut tyytyväinen tähän viimehetkellä tietoon saadun uudistuksen yksityiskohtiin ja vaati Finavialta mm. EFHF:n sisällyttämistä perushintaisen kausikortin piiriin. Työmme kausikorteista Finavian kanssa jatkuu edelleen ja SMLL:n hallitus kuuntelee ja tiedottaa jäsenistöään asian suhteen.