AOPA SVEITSI vierailee lentäen Suomessa 27.8.-1.9.2012

Ryhmä sveitsiläisiä ilmailijoita vierailee lentäen Suomessa 27.8.-1.9.2012

Suomen Moottorilentäjien Liitto isännöi sveitsiläisen sisarjärjestönsä, AOPA Sveitsin lentoretkeä Suomeen ajalla 27.8. – 1.9.2012. Sveitsiläisryhmä tutustuu Suomen kulttuuriin, perinteisiin ja luontoon – erityisesti Lappiin, sekä suomalaiseen ruokakulttuuriin seuraavilla paikkakunnilla; Maarianhaminassa, Oulussa, Ivalossa ja Kuopiossa.

Neljälle paikkakunnalle on järjestetty tutustumisia erilaisiin kohteisiin ilmailuteeman lisäksi, kohteissa on erilaista ohjelmaa ja nähtävyyksiin tutustumista sekä suomalaisten yleisilmailijoiden kanssa yhteistoimintaa ja kanssakäymistä. AOPA Sveitsi tulee Suomeen 18 pienlentokoneella ja 49 jäsenen voimin lentoretkelle suorittaen yleisilmailulentokoneilla lentäen siirtymiset paikkakunnilta toiselle. Ryhmä saapuu Sveitsistä Ahvenanmaalle, Maarianhaminan lentoasemalle maanantaina 27.8. jatkaen seuraavana päivänä kohti Oulua. Sieltä seurue jatkaa keskiviikkona kohti Ivaloa, jossa on ohjelmaa kahdelle päivälle. Perjantaina ilmailijat saapuvat Kuopioon, josta alkaa paluumatka kohti Sveitsiä lauantaina 1.9.2012.

Kutsumme kaikki ilmailijat, erityisesti Ahvenanmaan, Oulun, Ivalon ja Kuopion alueen ilmailuharrastajat ja ilmailun sidosryhmien edustajat tervehtimään AOPA Sveitsin lentäjiä ja toivottamaan heidät tervetulleiksi Suomeen. Tutustumiseen, keskusteluun ja kokemusten vaihtoon on parhaat mahdollisuudet lentokentillä seuraavina aikoina – säätilan aiheuttamat viivästykset ovat mahdollisia;

27.8. Maarianhaminan lentoaseman ravintola klo 14-16
28.8. Oulun lentoaseman Hello Cafe klo 12-14
29.8. Ivalon lentoaseman ravintola klo 11-13
31.8. Kuopion lentoaseman Hello Cafe klo 12:30 – 14:30
 
Pyydämme välittämään tämän viestin kaikille ilmailua harrastaville ystävillenne mahdollisimman runsaan osanottajajoukon saamiseksi jokaiselle lentokentälle.

Suomen Moottorilentäjien Liitto, AOPA FINLAND, perustettiin marraskuussa 2011 tehostamaan ja aktivoimaan lentokoneenomistajien ja lentäjien edunvalvontaa erityisesti ilmailun lainsäädäntöön ja määräyksiin, lentotoiminnan taloudellisuuteen ja turvallisuuteen liittyvillä osa-alueilla.

AOPA FINLANDin tarkoituksena on toimia lentokoneenomistajien ja lentäjien etujärjestönä edistäen Suomen yleisilmailua, erityisesti moottorilentämistä, sen taloudellisuutta ja turvallisuutta, Suomen ilmatilan joustavaa käyttöä, lentoasemien ja lentopaikkojen käyttöä yleisilmailun kannalta sekä toimia jäsentensä valtakunnallisena keskusjärjestönä. Liitto valvoo ja ajaa jäsentensä yhteisiä yhdistyksen alaan liittyviä etuja yhteiskunnassa. AOPA Sveitsi, AOPA CH, on Suomen Moottorilentäjien Liiton sveitsiläinen sisarjärjestö ja ne toimivat yhdessä saman kattojärjestön IAOPA:n alaisuudessa Euroopassa.