ATOL AVION Oy aloitti yleisen osakeannin

Atol Avion Oy aloitti yleisen osakeannin 18.4.2018. Osakeannissa tarjotaan yleisölle merkittäväksi enintään 3000 kpl yhtiön uusia osakkeita, eli 11,5% osuus yhtiöstä. Anti sulkeutuu viimeistään 17.5. klo 12.00. Yhtiö pidättää oikeuden katkaista osakkeiden myynnin ennen määräajan päättymistä.

Annissa yhtiön osakemäärä nousee nykyisestä 23100 kappaleesta enintään 26100 kappaleeseen.

Merkittäväksi tarjottavien osakkeiden myyntihinnaksi määräytyy 250 – 300 euroa / kappale kertamerkinnän suuruudesta riippuen. Minimimerkintä on 5 osaketta. Merkinnän suuruudelle ei ole kattoa.

Tällä hetkellä Atol Avion Oy:ssä on hieman yli 100 osakasta. Yhtiöllä on yksi osakesarja ja kaikki sen osakkeet, myös nyt liikkeelle laskettavat uudet osakkeet, ovat oikeuksiltaan yhtäläisiä osingonjaon ja äänioikeuden osalta.

Yhtiöllä on vahvat kasvunäkymät kansainvälisillä markkinoilla. Tuotannon, tyyppihyväksynnän loppuunsaattamisen ja voimakkaan kasvun turvaamiseksi yhtiö tavoittelee osakeannilla lisää käyttöpääomaa. Yhtiö on Suomen Asiakastiedon ”Suomen Vahvimmat 2018” mukaan korkeaan AA-luokkaan kuuluva.

ATOL 650 LSA on otettu kaikkialla erittäin hyvin vastaan, niin yleisön, lehdistön kuin muiden alan toimijoiden keskuudessa. Yhtiö jatkuvasti kyselyjä potentiaalisilta ostajilta ympäri maailmaa. Vastataksemme maailman suurimman lentokonemarkkinan, USA ja Kanada, kysyntään ja poistaaksemme kaupan esteitä, olemme perustaneet yhdessä amerikkalaisen kumppanimme kanssa Atol USA Inc. nimisen yhtiön USA:n Mainen osavaltioon Brunswickin kaupunkiin. Yhtiö on tasaosuuksin perustettu joint-venture.

Yhtiö aloittaa Atol 650 LSA koneiden kokoonpanotoiminnan USA:n ja Kanadan markkinoita varten. Avainkomponentit, kuten korkealaatuiset jalostetut puuosat ja alipaineliimatut komposiitit toimitetaan Atol Avion Oy:n tehtaalta Suomesta. Osien toimituksen lisäksi Atol Avion Oy saa rojaltin tuoteoikeuksista jokaisesta asiakkaalle luovutetusta koneesta.  Atol USA Inc. vastaa koneiden Pohjois-Amerikan myynnistä, kokoonpanosta, huollosta ja lentokoulutuksesta.