Kaamospäivät Sodankylän Luostolla 27.1.2018

Sodankylän Ilmailukerho järjesti tämän vuotisen Kaamospäivän Luostolla 27.1.2018. Tilaisuuden avasi Sodankylän Ilmailukerhon puheenjohtaja Marja Kuusela ja Sodankylän kunnan tervehdyksen Kaamospäiville toi valtuuston puheenjohtaja Pekka Heikkinen.

Asiapitoinen ohjelma alkoi uuden DTO-määräyksen käsittelyllä ja sen käyttöönotolla Suomessa, josta kertoi Trafin edustaja Helena Pietilä. FCL- ja OPS-siirtymäaikojen jatkot tulevat koskemaan niin lentokone-, helikopteri-, purjekone- kuin pallokouluttajiakin. Helena Pietilä valaisi myös EASA perusasetuksen muutokseen liittyviä vaiheita sekä sen vaikutuksesta ultrien painorajoihin. Materiaali on ladattavissa tämän linkin takaa.

Lounaan jälkeen Ilmailuliiton varapuheenjohtaja ja Suomen Urheiluilmailuopiston hallituksen puheenjohtaja Peter Tähtinen esitteli tavoilleen uskollisen monisanaisesti ja värikkäästi Suomen Ilmailuliiton toimintaa ja ajankohtaisia asioita.

Iltapäivän ohjelmassa olikin sitten vuorossa Suomen Moottorilentäjien edustajat, hallituksen puheenjohtaja Erkki Pulkkinen ja sihteeri Esa Harju. Hän taustoitti SMLL:n syntyyn johtaneita tekijöitä, joiden seurauksena yhteistuumin perustajajäsenet päättivät käynnistää harraste- ja yleisilmailun edunvalvontatoiminnan, jossa ruohonjuuritason harrastajien edut ovat tasaveroisesti edustettuna yhteiskunnassa. Esitys on nähtävissä ja ladattavissa osoitteessa http://www.smll.fi/wp-content/uploads/2018/02/SMLL_Intro_2018.pdf
Erkki Pulkkinen havainnollisti youtube-videon avulla tärkeitä asioita, joita ei lentokauden alun innostuksessa pidä unohtaa. Video on nähtävissä osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=siwils2V1Xo&app=desktop.

Kaamospäivien lopuksi Sami Kinnunen esitteli Suomen Lentopelastusseuran toimintaa sekä etsintätehtävien koulutuksia ja hälytysryhmien ajankohtaisia asioita.