Tech Runway Pyhtään lentokentällä 31.8.2023

Tech Runway -ilmailutapahtuma on vakiinnuttanut asemansa toimialan tärkeimpänä kokoontumisena ja järjestettiin tänä vuonna entistä suurempana ja kansainvälisenä. Suomen Moottorilentäjien Liitolta oli vahva edustus tilaisuudessa, sillä mukana oli myös Ranskan AOPA-järjestön puheenjohtaja antamassa oman panoksensa tilaisuuteen.

Messuosan ja seminaarin lisäksi uutuutena oli ensimmäistä kertaa Suomessa lentokonenäyttely. Näyttelyssä oli esillä yleisilmailukoneiden lisäksi suihkukoneita, taitolentohävittäjä, erityisesti kotimaan ja Pohjois-Euroopan liikenteeseen soveltuvia lentotakseja sekä ammattitoiminnan helikoptereita.

Noin 50 näytteilleasettajan joukossa esillä oli myös miehittämättömien ja sähköisten lentolaitteiden ratkaisuja, lentokenttäteknologiaa ja muita tulevaisuuden ilmaliikenteen innovaatioita.

Suomen Moottorilentäjien Liitto – AOPA Finland sai mahdollisuuden XAMKin ja Redstone Aeron myötävaikutuksella tarjota ohjelmistoon “ADS-B/UAT tulossa Eurooppaan”-teemalla esityksen, jonka oli laatinut Emmanuel Davidson, Ranskan AOPAn puheenjohtaja. Persoonalliseen tyyliinsä hän havainnollisti esityksessään ADS-B/UAT-järjestelmän edut ja lisäarvon kaikille ilmatilan käyttäjille.

Voit katsoa hänen esityksensä tästä alapuolelta.

Emmanuel Davidson, AOPA Ranskan puheenjohtaja kertoi ADS-B/UAT-järjestelmän eduista ja lisäarvosta ilmatilan käyttäjille.

Muut esitykset tulevat lähiaikoina Tech Runwayn sivuille katsottavaksi.